Sweet Followers

Monday, 29 October 2012

KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA

Salam. Berbalik isu kad diskaun siswa 1 Malaysia ni, ramai member-member tanya, "nak guna kat mana kad ni?", "sejak bila pulak ade kad ni?, "untuk ape kad ni?".

Jadi, ni la jawapannya. Kad ni diberikan untuk mahasiswa/i tak kira lah dari IPTA or IPTS. Memang patut sangatlah kerajaan bagi kad ni kat student. Sekurang-kurangnya, dapat juga meringankan beban.
*yela, student kan banyak pakai duit



Antara diskaun yang bakal dinikmati oleh para siswa dengan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia adalah seperti kat bawah ni :

BUKU DAN ALAT TULIS

• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% - 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)
• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)
• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)
_______________________________________

KELENGKAPAN SUKAN / PERALATAN / PAKAIAN

• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)
• TEXLINE LINO (5% - 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)
______________________________________

KLINIK KESIHATAN / OPTOMETRI / CERMIN MATA

• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)
• QUALITAS HEALTH (10% off)
• FOCUS POINT (20% - 50% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)
______________________________________

MAKANAN DAN MINUMAN

• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)
• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)
______________________________________

PENGINAPAN DAN PENGANGKUTAN

• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)
_______________________________________

SALUN / PUSAT / PRODUK KECANTIKAN

• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)
______________________________________

PRODUK IT

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)
_______________________________________

LAIN-LAIN

• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% - 15% off)
• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)
• MYDIN (special rate)

Actually banyak lagi benda yang akan dapat diskaun. nak tulis semua kat sini memang jenuh la. ini pun main copy je. Kalo nak tau lebih lanjut, boleh pergi ke link  http://www.1pengguna.com/kads1m/

Apa yang diharapkan, para mahasiswa IPT menggunakan kad diskaun ini dengan bijak. Bukan dengan cara yang salah dan berboros disebabkan diskaun. Perlu diingat tujuan asal kad diskaun ni untuk meringankan beban belanja, so kena bijak menggunakannya..

4 comments:

  1. pas ni boleh ar balik kL nek firefly..50%.. mehehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Dapat jugak la kurang kann :)

    ReplyDelete