Sweet Followers

Sunday, 5 August 2012

=,="

Macam mana ek nak berhadapan dengan orang yang suka sangat pinjam barang orang, then buat harta. Tak faham betul lah spesies orang macam ni =,="

Tolonglah, biarlah berpuluh kali pun pakai baju yang sama, beg yang sama, kasut yang sama, as long as milik kita. Buat apa nak bangga pakai benda baru tapi milik orang lain? Takkan la tak bangga dengan barang sendiri walaupun dah lusuh bagai sekali pun.  =,="

Memang lah ada konsep, "sharing is caring", tapi berpada-padalah. Tak semestinya orang tu diam, bermakna dia tak heran dengan barang yang anda pinjam. Cubalah jadi diri sendiri okey. Kalau nak benda baru, cuba usahakan untuk dapat. Bukan ambil jalan pintas dengan pinjam itu ini kat orang =,="

Seriously, tak faham dengan orang yang macam ni. Bak kata orang tua-tua, kalau dah sekali pinjam tu, memang akan terus-terusan meminjam sampai bila-bila. Ye, saya memang jenis susah nak mintak kat orang balik walaupun barang tu barang saya. So, tolonglah pulangkan sebelum orang mintak. =,="

P/S : Saya berdiam bukan bermakna anda boleh sesuka hati berbuat itu ini. "Kalau gunung berapi dah meletup, baru tau langit tu tinggi ke rendah." =,="

No comments:

Post a Comment